Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Αξιότιμε Διευθυντή / αξιότιμη Διευθύντρια,

Με την παρούσα επιστολή, έχω τη χαρά να σας ενημερώσω για την έναρξη των εγγραφών στην Οικονομική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά πέρσι με τη συμμετοχή πάνω από 2.532 διαγωνιζόμενων από 172 σχολεία στην Ελλάδα και 2 σχολεία της Ομογένειας (από την Αίγυπτο και την Αλβανία), ενώ μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας κατέκτησαν τη 2η και την 5η θέση μεταξύ 38.000 συνολικά συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο. 


Το λύκειό σας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ ακολουθώντας τις οδηγίες που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Το πρόγραμμα διεξαγωγής βρίσκεται εδώκαι το υλικό μελέτης εδώ

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ - Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. Όπως και πέρυσι, ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι.  

Στόχος της Οικονομικής Ολυμπιάδας είναι η προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού στους νέους και τις νέες στη χώρα μας, προϋπόθεση απαραίτητη για την καλύτερη προετοιμασία τους στη διαχείριση προσωπικών οικονομικών ζητημάτων, την κατανόηση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας, τη θωράκιση απέναντι στον λαϊκισμό, και την προετοιμασία τους για αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά στις δημόσιες υποθέσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, καθώς και στον απολογισμό της περσινής χρονιάς

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και φέτος σε τρεις γύρους:   

- Τον Σχολικό γύρο, τον Φεβρουάριο του 2023.  
- Τον Περιφερειακό γύρο, τον Απρίλιο του 2023.   
- Τον Τελικό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων.  

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με τα εξής χρηματικά έπαθλα:  

- Πρώτο βραβείο: 3000 ευρώ.  
- Δεύτερο βραβείο: 1500 ευρώ  
- Τρίτο βραβείο: 500 ευρώ.  

Επιπλέον, οι μαθητές και μαθήτριες με τις δέκα καλύτερες επιδόσεις στον τελικό γύρο θα λάβουν τιμητική διάκριση και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους (πέντε προκριθέντες και πέντε αναπληρωτές) στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας τον Σεπτέμβριο του 2023, με καλυμμένα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής.  

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.  

Με εκτίμηση,  

Νίκος Ρώμπαπας 

Υπεύθυνος Οικονομικής Ολυμπιάδας