5η Διεθνική Συνάντηση στη Ρώμη, Ιταλία Ιανουάριος 2019

Ιανουάριος 2019. Πιστοί στο ραντεβού μας με σημείο συνάντησης  αυτή τη φορά την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Το Lyceo Morgagni   υποδέχτηκε όλους τους εταίρους στην προτελευταία διεθνική μας συνάντηση, όπου για μια ακόμη φορά οι μαθητές  των συνεργαζόμενων χωρών συνεργάστηκαν άψογα. Με όχημα έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο συνέκριναν τις εργασίες τους και συνέθεσαν μια νέα με συγκριτικά αποτελέσματα την οποία και μας  παρουσίασαν.

Συγκλονιστική ήταν η εμπειρία που αποκομίσαμε από τη συνομιλία με τον ιερέα Lino Spezia της χριστιανικής οργάνωσης ACSE που παρέχει πολύπλευρη βοήθεια στους πρόσφυγες.  Η οργάνωση αυτή αριθμεί εκατοντάδες εθελοντές και έχει βοηθήσει μέσα στην προηγούμενη χρονιά 13.000 πρόσφυγες από τη Συρία. Στο κέντρο υποδοχής των μεταναστών λειτουργεί μονάδα ιατρικής περίθαλψης και οδοντιατρείο, τμήματα  διδασκαλίας της ιταλικής γλώσσας καθώς και τμήμα εκμάθησης πληροφορικής.

Επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ενημέρωση που μας έγινε από την εκπρόσωπο της Unisef Mrs Venti Gurakuqi. Η νεαρή οικονομολόγος τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού. Εθελόντρια και η ίδια στη Unisef και με την πλούσια δράση της έγινε  μόνιμη συνεργάτης αφού εργάζεται πια στο συγκεκριμένο φορέα.

Η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης και η επίσκεψη στο Κολοσσαίο μαζί με την επίσκεψή μας στα χωριά Castelli Romani και τη λίμνη Nemi επισφράγισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαμονή μας στην Ρώμη.