Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Καβάλας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας

Το 3ο ΓΕΛ Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 πήρε μέρος στον 1ο  Πανελλήνιο διαγωνισμό τοπικής ιστορίας που διοργάνωσε το ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο  «Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή» με τίτλο:

Μαθητές-πρεσβευτές πολιτισμού: οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους

Οι μαθήτριες της Α’ τάξης Κωνσταντινίδου Δέσποινα   και   Τολούδη Ιωάννα καθώς και ο μαθητής της Γ’ τάξης  Αλεξανδρίδης Ζώης  με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Παπαδοπούλου Μαρίας εκπόνησαν μια εργασία με στόχο να αναδείξουν το  διπλό μνημείο που βρίσκεται στην Παλιά Μουσική, στη συνοικία Παναγία της πόλης της Καβάλας, με τίτλο: Μια βασιλική κάτω από το τζαμί  του Χαλίλ Μπέη.

Στις 6 Μαΐου 2022  οι 7 (επτά) αποστολές των σχολείων που   προκρίθηκαν –μεταξύ των οποίων και το 3ο ΓΕΛ συναντήθηκαν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Εμείς συμμετείχαμε διαδικτυακά γιατί ήταν πολύ δύσκολο να πάμε στην Αθήνα. Ωστόσο παρουσιάσαμε την δουλειά μας εξ αποστάσεως.  

Η εμπειρία για τους μαθητές  ήταν εξαιρετική. Και πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που αφιέρωσαν μέρος του πολύτιμου  χρόνου τους για  να ασχοληθούν με τη διαδικασία της ιστορικής έρευνας, την εκπόνηση της εργασίας και της παρουσίασης της δουλειάς τους στο τέλος, στην πραγματικά  άψογη διοργάνωση της Ερασμείου σχολής Αθηνών.

 

Δείτε την εργασία των μαθητών και τις βεβαιώσεις συμμετοχής στα συνημμένα