Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάτρα και την Αρχαία Ολυμπία

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάτρα 9-12 Μαΐου 2019

Αξέχαστη θα μείνει σε καθηγητές και μαθητές η εκδρομή στην Πάτρα του 3ου ΓΕΛ Καβάλας. Το πρόγραμμά μας –αν και εξαντλητικό- μας βοήθησε να γεμίσουμε παραστάσεις, γνώσεις και εμπειρίες. Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε το χώρο του Πανεπιστημίου όπου παρακολουθήσαμε τρείς εξαιρετικές παρουσιάσεις από εμπνευσμένους πραγματικά πανεπιστημιακούς δασκάλους που χωρίς υπερβολή καθήλωσαν τους μαθητές μας με την προσωπικότητά τους. Ο κ. Παπαθεοδώρου, από το τμήμα Γεωλογίας, Κοσμήτορας της Σχολής Φυσικών Επιστημών, μας ταξίδεψε κυριολεκτικά με τη θεματική ενότητα «ταξιδεύοντας στις ελληνικές θάλασσες» παρέχοντάς μας πληροφορίες για βυθομετρήσεις, ανακαλύψεις ναυαγίων, προσομοιώσεις ναυαγίων όπως αυτό του Τιτανικού και άλλα πολλά. Αντίστοιχα ο κ. Χρηστάνης Κίμων, Καθηγητής ορυκτών πρώτων υλών, μίλησε στα παιδιά για το θέμα: « ενέργεια και περιβάλλον», παρουσιάζοντας τόσο τις συμβατικές όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η τρίτη ομάδα περιηγήθηκε από τον κ. Παύλο Κόντο, Καθηγητή Φιλοσοφίας, σε βασικά φιλοσοφικά ζητήματα, συζήτησε με τον συγκεκριμένο καθηγητή για τη δουλειά του φιλοσόφου, για τις βασικές αρχές τις φιλοσοφίας και γενικότερα για τη φιλοσοφική σκέψη και πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή μας. Ένα μαγικό ταξίδι που έπρεπε να διακοπεί λόγω χρόνου, που τον υπερβήκαμε κατά πολύ, αφού δεν θέλαμε να φύγουμε. Η περιήγηση στο χώρο της Βιβλιοθήκης, που ακολούθησε, έβαλε για τα καλά τους μαθητές στο πανεπιστημιακό κλίμα.

Η επίσκεψη στο Μυκηναϊκό πάρκο της Βούντενης μας πρόσφερε επίσης μια μοναδική εμπειρία αφού περιηγηθήκαμε σε ένα λόφο – νεκροταφείο της μυκηναϊκής εποχής με θολωτούς τάφους.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία. Η περιήγηση στο χώρο με αρώματα να αναδύονται από τη γύρω φύση και τον ήλιο να μας ζεσταίνει ήταν κάτι το μοναδικό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στο στάδιο όπου γεννήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες και να συναγωνιστούν συμμαθητές τους ή παιδιά από άλλα σχολεία. Επιστρέφοντας προς Πάτρα ε[πισκεφτήκαμε το γραφικό Κατάκολο, επίνειο του Πύργου Ηλείας, που αποτελεί βασικό σταθμό σε όλες τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα.

Σημαντική στιγμή και η επίσκεψη στο Cultural Center Κωστής Παλαμάς, όπου η ξενάγηση ήταν εκπληκτική. Μέσα από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή διατρέξαμε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Στα παραπάνω δεν μπορεί να μην προστεθεί η θετική εικόνα της πόλης της Πάτρας η όποια πραγματικά ζει σε ξέφρενους ρυθμούς όλο το χρόνο και όχι μόνο τις απόκριες. Απίστευτος κόσμος να κυκλοφορεί όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας, όμορφα μαγαζιά για καφέ ή ποτό και φαγητό. Αξίζει να αφεθείς και να απολαύσεις τη μαγεία της…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, 2 Νοεμβρίου 2018