3η Διεθνική Συνάντηση: Πολωνία / 14 -18 Μαρτίου 2018

 

   Στην 3η Διεθνική Συνάντηση στο Lublin της Πολωνίας οι μαθητές εργαζόμενοι, όπως συνήθως, ομαδοσυνεργατικά, επεξεργάστηκαν τα δεδομένα της κάθε χώρας και συνέθεσαν μια νέα εργασία την οποία παρουσίασαν στην ολομέλεια της ομάδας Erasmus.
Ταυτόχρονα οι Πολωνοί εταίροι μας παρουσίασαν τα ερευνητικά δεδομένα ενός πανεπιστημίου της περιοχής για τον κοινωνικό αποκλεισμό (WySPA- College of Entrepreneurship and Administration). Επιπλέον ενημερωθήκαμε για αντίστοιχα θέματα από τον Mr Piotr Gawryszczak- Voivodship Chief of Volunteer Detachment of work.


     Τι επισκεφθήκαμε:


• Την Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, που χτίστηκε από τους κατοίκους με βάση παλιές φωτογραφίες, μετά την ισοπέδωση ολόκληρης της πόλης από τους Ναζί.
• Το “Polin”- μουσείο της ιστορίας των Εβραίων Πολωνών- όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το νέο μουσείο της πόλης, το οποίο παρουσιάζει μία πρωτοποριακή και διαδραστική έκθεση που αφηγείται την πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική ιστορία της εβραϊκής κοινότητας που άνθισε στην Βαρσοβία μέχρι το Ολοκαύτωμα.
• Το μεσαιωνικό Λούμπλιν - ένατη πόλη της Πολωνίας σε πληθυσμό με 450 χιλιάδες κατοίκους.
• Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαϊντάνεκ, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941. Εκτιμάται ότι 300 χιλιάδες κρατούμενοι φυλακίστηκαν στο Μαϊντάνεκ, 80 χιλιάδες εκ των οποίων θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων του στρατοπέδου.


Η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το Σεπτέμβριο του 2018