Από τη σχολική χρονιά 2009-2011 λειτουργεί στο σχολικό μας συγκρότημα σχολική βιβλιοθήκη , η οποία ανήκει στο 4ο ΕΠΑΛ αλλά εξυπηρετεί και το 3ο ΓΕΛ. Η βιβλιοθήκη έχει περίπου 3000 βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό για πολλά μαθήματα, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Συγκεκριμένα έχει 3 υπολογιστές οι οποίοι έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο, προτζέκτορα, οθόνη για προβολές , τηλεόραση, cd-dvd player,  ηχητική  εγκατάσταση, φωτοτυπικό μηχάνημα, εκτυπωτές  και scanner.

Οι μαθητές μπορούν να δανειστούν λογοτεχνικά αλλά και γενικότερα επιστημονικά  βιβλία ,να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές για οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και να μελετούν στον καλαίσθητο  χώρο της βιβλιοθήκης. Οι καθηγητές  μπορούν να αξιοποιήσουν το χώρο για να κάνουν εκεί το μάθημα τους  χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αλλά και το διαδίκτυο. Επίσης  στο χώρο αυτό μπορούν να γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα  και project.

Στη βιβλιοθήκη τις δύο προηγούμενες χρονιές έγιναν εκπαιδευτικά λογοτεχνικά προγράμματα για το συγγραφικό έργο της  Σώτης  Τριανταφύλλου και της Λένας  Διβάνη(με την υποστήριξη του ΕΚΕΒΙ). Και οι δύο συγγραφείς επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη και κουβέντιασαν με  τους μαθητές για το λογοτεχνικό τους έργο. Ακόμη στο χώρο της βιβλιοθήκης  πραγματοποιήθηκαν δύο εκθέσεις αφιερώματα  στο συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Τέλος κατά το Δεκέμβρη του 2010 έγιναν μαθήματα  τοπικής ιστορίας από τον κ.Ροδομέτωφ (για τις βουλγαρικές κατοχές της Καβάλας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γυμναστήριο Eργαστήριο πληροφορικής »