Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων (Αθήνα)

Εκπαιδευτική Επίσκεψη  στη Βουλή των Ελλήνων (Αθήνα)
31 Μαρ
2012
Aπό τις 17-2-2012 έως τις 19-2-2012, 61 μαθητές της Β΄Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.
Οι μαθητές καθώς επίσης και οι συνοδοί καθηγητές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το σύνολο της οργάνωσης της εκδρομής (μετακινήσεις, παροχή υπηρεσιών, ενημέρωση, ψυχαγωγία ).
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί έμαθαν για την ιστορία του κτιρίου και κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων της Βουλής. Στην ξενάγηση και ενημέρωση που τους έγινε σχετικά με την εξέλιξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος της χώρας μας, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς μαθητές για ένα γόνιμο προβληματισμό.
Ο επόμενος μεγάλος σταθμός της εκδρομής, ήταν η επίσκεψη και η ξενάγηση των μαθητών στην Ακρόπολη. Εκεί θαύμασαν από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα· τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων.
Κατόπιν οι μαθητές επισκέφθηκαν την Πλάκα, το Θησείο και το χώρο της Αρχαίας Αγοράς.
Το πρωί της αναχώρησης από την Αθήνα επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α.), όπου θαύμασαν το γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με την εντυπωσιακή σκεπή του, που σχεδίασε ο διεθνώς γνωστός και βραβευμένος Ισπανός αρχιτέκτονας, Σαντιάγο Καλατράβα.
Κοντολογίς, μπορούμε να πούμε ότι οι μαθητές μας επέστρεψαν στην Καβάλα κουβαλώντας στις βαλίτσες τους όμορφες εμπειρίες γνώσης και ζωής και οι δεσμοί φιλίας έγιναν πιο ισχυροί.

Ο αρχηγός της εκδρομής
Δημήτριος Θεοδωρίδης