Οι "όρνιθες" του Αριστοφάνη στο 3ο Λύκειο Καβάλας

Οι "όρνιθες" του Αριστοφάνη στο 3ο Λύκειο Καβάλας
31 Μαρ
2012

Στις 28 Μαρτίου του 2012 το 3ο Γ.Ε.Λ Καβάλας είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει εντός του σχολικού κτιρίου για πρώτη φορά την θεατρική παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη. Η παράσταση ενθουσίασε το μαθητικό κοινό και τους εκπαιδευτικούς συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την βιωματική παιδαγωγική. Το έργο είχε ως κύριο σκοπό την διεύρυνση της πολίτικης σκέψης των εφήβων καθώς και την μεταφορά ηθικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών θεμάτων του έργου του Αριστοφάνη στα μέτρα της σύγχρονης πραγματικότητας.

Έπειτα από την παρουσίαση του έργου οι ηθοποιοί έδωσαν την ευκαιρία σε δέκα μαθητές να ανέβουν πάνω στην σκηνή και να προτείνουν λύσεις για την δημιουργία μιας ουτοπικής κοινωνίας και για την βελτίωση της ήδη υπάρχουσας. Οι μαθητές με θάρρος εξέθεσαν την άποψη τους ο καθένας ξεχωριστά προκαλώντας τις επευφημίες των συμμαθητών τους.

 Είναι σίγουρο πως αυτή η παράσταση με την προσφορά ποικίλων μηνυμάτων έδωσε το ερέθισμα στους μαθητές να μην επαναπαύονται και να αποδέχονται παθητικά τα προβλήματα της σημερινής εποχής αλλά να παλεύουν καθημερινά έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να μετατρέψουν αυτό το κόσμο σε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.


Κουλαξίζη Δήμητρα
Μαθητρία της Β' τάξης

(Οι φωτογραφίες είναι των Δασκαλούδη Θανάση και Σεϊτανίδου Ντιάνας)