Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ στην πορεία της 16ης Νοεμβρίου

Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ στην πορεία της 16ης Νοεμβρίου
23 Νοε
2012
   Μαθητές από όλα τα λύκεια της Καβάλας,συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στην πλατεία καπνεργάτη και με αποφασιστικότητα ξεκίνησαν τη δυναμική πορεία τους . Κύρια αιτήματα των μαθητών αποτελούσαν η διεκδίκηση του δικαιώματος για δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο , η τοποθέτηση επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού στις κατάλληλες θέσεις , καθώς και η παροχή βιβλίων σε όλους τους μαθητές . Αρχικά, στάσεις έγιναν σε διάφορα σημεία της οδού Βενιζέλου και στην πλατεία Ελευθερίας .
  Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Ομονοίας όπου οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά από την αστυνομική διεύθυνση και φωνάζοντας ποικίλα συνθήματα, εξέφρασαν τα προβλήματα και τις αντιδράσεις τους. Τέλος, η διαδήλωση κατέληξε κάτω από το κτίριο της Νομαρχίας στο όποιο οι μαθητές ηλπιζαν να βρουν τους κατάλληλους υπεύθυνους προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους, κάτι το όποιο εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε.
   Παρ’όλα αυτά οι μαθητές αφύπνισαν όλους τους υπόλοιπους κατοίκους και με αυτήν την ενεργεία τους , απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως η νεολαία δεν διστάζει να αντιδράσει και να διεκδικήσει αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν