Επέτειος Πολυτεχνείου 2013

Επέτειος Πολυτεχνείου 2013
20 Νοε
2013
Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, το σχολείο μας τίμησε, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με μια λιτή αλλά γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβαν οι φιλόλογοι του σχολείου Αλεξάνδρα Γερακίνη και Μαρία Γουντουδάκη. Ο στόχος της γιορτής ήταν όχι τόσο να θυμίσει τα γεγονότα αλλά να προκαλέσει συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση στους παρευρισκομένους. Για το λόγο αυτό δόθηκε έμφαση στον ποιητικό λόγο και στη μουσική. Αφού διαβάστηκε ένα πολύ σύντομο χρονικό των γεγονότων, ακολούθησε η απαγγελία των ποιημάτων , η εκτέλεση και η ερμηνεία των τραγουδιών. Δέκα μαθητές, δέκα ποιήματα, δέκα γαρύφαλλα προς τιμή των νεκρών και είκοσι τρία κεράκια που άναψαν στην αρχή της γιορτής και έσβησαν στο τέλος, όταν ακούστηκαν τα ονόματα των νεκρών υπό τη συνοδεία του τραγουδιού «Επέσατε θύματα». Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση χάρισαν τα τραγούδια που εκτελέστηκαν και ερμηνεύτηκαν με μοναδικό τρόπο από τους μαθητές του σχολείου.
Τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν τα εξής: «Στη Συγκέντρωση της Ε.Φ.Ε.Ε» σε μουσική και στίχους του Διονύση Σαββόπουλου, «Μαλαματένια λόγια» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους Μάνου Ελευθερίου και «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» σε μουσική και στίχους του Διονύση Τσακνή.

Συντελεστές της εκδήλωσης:

  • Ανάγνωση χρονικού: Γιαννίκογλου Ιουλία, Μπεκιάρη Δέσποινα
  • Απαγγελία ποιημάτων: Αναγνώστου Ιωάννα, Γαϊτανίδου Ευλαμπία, Κουρκουραΐδου Κωνσταντίνα , Καγιάσας Χρήστος, Κουτσίδου Μαρία ,Τσεκμέζογλου Αναστασία, Κώτσιου Κώστας, Τζίρκας Νίκος, Θειόκα Ευτυχία, Τερμεντζής Νίκος
  • Ερμηνεία των τραγουδιών: Κουρκουραΐδης Θεόδωρος, Κώτσιου Κώστας, Λουλέ Χριστίνα, Δουλάκα Μαριέττα, Κλειτσιώτου Κατερίνα, Μιχαηλίδη Ιωάννα
  • Μουσική εκτέλεση των τραγουδιών: Αϊβαζίδου Κωνσταντίνα(πιάνο), Μέλισσα Υβόννη(βιολί), Κρέη Βασιλική(φλάουτο), Βρανάς Γιάννης(κιθάρα), Κουρκουραΐδης Θεόδωρος, Δαμιανίδης Βασίλης(κρουστά)
  • Επιμέλεια ήχου: Γαρούφας Γιώργος
  • Τεχνική υποστήριξη: Εμμανουηλίδης Βασίλης
Φωτογραφίες: Καραβασίλη Μαρία, Γιαννοπούλου Δήμητρα