Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

 

Η 1η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως  η Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το AIDS. Ο ιός HIV πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 και δυστυχώς ακόμη προσβάλλει και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπων, παρά τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η επιστήμη τα τελευταία χρόνια. 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS και με τη συνδρομή της βιολόγου του σχολείου μας, Ε. Μεϊτανίδου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  - συζήτηση με τους μαθητές της Β΄ τάξης. Σχετικό υλικό για τη δομή του ιού HIV, τους τρόπους μετάδοσης και θεραπείας, καθώς και τους τρόπους προφύλαξης, υπάρχει στο βιβλίο της Βιολογίας Β΄Λυκείου, το οποίο εμπλουτίστηκε με επιπλέον πληροφορίες από οργανισμούς που ασχολούνται με τη μελέτη και πρόληψη της μετάδοσης του ιού. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, έθεσαν πολλά ερωτήματα και απορίες τους και συμμετείχαν με ωριμότητα σε έναν πολύ όμορφο διάλογο.

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά στις μαθήτριες του Β3 τμήματος, Μαρκέλλα Τσάλμα, Αραβέλα Φωτιάδου, Αραβέλα Χαραλαμπίδου και Ανθή Τσιλογεώργη, οι οποίες ανέλαβαν και ετοίμασαν μια αρτιότατη παρουσίαση για το τμήμα τους, σχετική με το AIDS. Πολλά συγχαρητήρια!