Επίσκεψη στη φάρμα Μουσθένης

Επίσκεψη στη φάρμα Μουσθένης
12 Απρ
2023

Στις 6-4-2023, ημέρα Πέμπτη, τα τμήματα Α2 , Α3 και Α4 επισκέφθηκαν την Φάρμα Μουσθένης.

Οι μαθητές Κριθάρας Δημήτρης   και Καραμανώλης Εμμανουήλ αναφέρουν:

«Η φάρμα σας είναι μια μοναδική εμπειρία για πολλούς ανθρώπους. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που συνδυάζει διάφορους τομείς με την κτηνοτροφία. Κτηνοτρόφοι, ζωοτέχνες, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, τυροκόμοι, διατροφικοί και νομικοί σύμβουλοι συνεργάζονται για ένα άρτιο τελικό προϊόν. Οι πολύ καλές προδιαγραφές της επιχείρησης καθιστούν το περιβάλλον διαβίωσης των ζώων φιλικό και άνετο. Έτσι, αίγες, τράγοι, πρόβατα και γίδες μεγαλώνουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυξάνοντας την παραγωγή και τις οικονομικές απολαβές της επιχείρησης. Απόδειξη όλων των προαναφερόμενων αποτελεί ο κος Απόστολος Αδαλιάλης (στέλεχος της επιχείρησης), ο οποίος, παρόλο που οι ακαδημαϊκές του γνώσεις σχετίζονται με την οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, κατάφερε να επεκτείνει την δραστηριότητα των προγόνων του στην κτηνοτροφία μεταφέροντας την από τα ελεύθερα βοσκοτόπια στην σημερινή Φάρμα Μουσθένης.

Εκ μέρους όλων των συμμαθητών μας σας ευχαριστούμε, καθώς με αυτή την επίσκεψη ενημερωθήκαμε, προβληματιστήκαμε και επαναπροσδιορίσαμε τις ακαδημαϊκές μας επιλογές και διευρύναμε τους επαγγελματικούς μας ορίζοντες.»

Στην συνέχεια, έγινε στάση στην Μεσορόπη, και περπάτημα προς τις βάθρες την περιοχής.

Η δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του άξονα «Μέριμνα για τη μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων και προς την αγορά εργασίας» της εσωτερικής αξιολόγησης του σχολείου για το διδακτικό έτος 2022-23.