Ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

   Στη 1-11-2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μια υπέροχη μέρα, ηλιόλουστη, ταιριαστή με την εφηβική ζωντάνια που ξεχύθηκε στους δρόμους της μεγαλούπολης για να δει, να μάθει, να γνωρίσει, να αποκομίσει εμπειρίες. Τα παιδιά επισκέφτηκαν τη Γεωργική σχολή, την έκθεση  έζωγραφικής με τίτλο "Φύση: κραυγές και ψίθυροι" στο Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών, την έκθεση φωτογραφίας της οικογένειας Dildilian στο Βυζαντινό Μουσείο, την Αγία Σοφία, το Γαλεριανό συγκρότημα και βιβλιοπωλεία της πόλης για προώθηση της φιλαναγνωσίας. 

Η μαθήτρια της Α΄τάξης  Ασημένια Λέφα γράφει για την εμπειρία της:  

" 1η του μήνα, ημέρα Τετάρτη, στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το τμήμα Α3 του σχολείου μας με τη συνοδεία της κ. Κελαϊδίτη συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Ξεκινήσαμε περνώντας από διάφορα σημαντικά βιβλιοπωλεία στο κέντρο της πόλης και καταλήξαμε στο βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία", το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό. Αρχικά περιηγηθήκαμε στον χώρο και στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τις απορίες μας, με τον υπεύθυνο Νικόλαο Ραμφόπουλο, ο οποίος ήταν εξαιρετικά φιλικός και πρόθυμος να μας απαντήσει σε όλα". 

Η καθηγήτρια Αναστασοπούλου Μαριάνθη γράφει:

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Φύση: κραυγές και ψίθυροι" στο Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών. περιελάμβανε πίνακες Ελλήνων καλλιτεχνών που αποτύπωναν τη σχέση του  ανθρώπου με το περιβάλλον και την κλιματική κρίση. Τα σχετικά εκθέματα  παρουσιάστηκαν στα  παιδιά σε μία ξενάγηση που διήρκεσε μία ώρα και τους έδωσε την  ευκαιρία μέσα από συζήτηση να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το πώς  αντιλαμβάνονταν κάθε έργο και το μήνυμά του. Στο τέλος, χωρίστηκαν σε  ομάδες για να απαντήσουν από κοινού στις ερωτήσεις που τους δόθηκαν σε  ειδικό έντυπο, για να εμπεδώσουν όσα έμαθαν. Τα παιδιά έδειξαν  ενδιαφέρον και χαρακτήρισαν την επίσκεψη αυτή ως μία πολύ ωραία εμπειρία!