Εκδήλωση με την ψυχολόγο του σχολείου: σχέσεις γονέων και εφήβων

Τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 μ. μ. προσήλθαν στον χώρο του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας γονείς και κηδεμόνες μαθητών του σχολείου παρουσία του Διευθυντή κ. Αδάμου Ευάγγελου, της Υποδιευθύντριας κ. Παπαδοπούλου Μαρίας και καθηγητών και καθηγητριών του σχολείου στα πλαίσια ενημερωτικής εκδήλωσης.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε τις Σχέσεις γονέων και εφήβων. Θέμα διαχρονικά επίκαιρο, καθώς κατά την περίοδο της εφηβείας και λόγω των ποικίλων αλλαγών που συντελούνται  ψυχοσωματικά  στους νέους, εμφανίζονται συχνά διαταραχές στις σχέσεις τους με τους γονείς τους. Η εισηγήτρια κ. Τσουσκίδου Ζαφειρούλα, Ψυχολόγος του σχολείου παρουσίασε κι ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες της περιόδου της εφηβείας. Έριξε φως σε κάποιες πτυχές που ίσως δεν ήταν αντιληπτές από τους γονείς ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι έφηβοι κι έκανε προτάσεις διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους γονείς, οι οποίοι εξέθεσαν απορίες και προβληματισμούς τους ως προς τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους. Επισημάνθηκε μάλιστα πως η ψυχολόγος παρευρίσκεται στον χώρο του σχολείου κάθε Δευτέρα κι έχουν τη δυνατότητα τόσο οι μαθητές/ μαθήτριες , όσο και οι γονείς αλλά και οι καθηγητές/καθηγήτριες να απευθύνονται σε εκείνην για συνάντηση κατόπιν ραντεβού. Μπορεί να ειπωθεί πως εν γένει υπήρξε μια εκδήλωση που στέφτηκε με επιτυχία κι υπήρξε ενδιαφέρον για συνέχιση παρόμοιων ενεργειών.